Erg mooi geworden!

Dat is echt helemaal top, Charlotte! Mooie foto heb je gekozen en alles zo overzichtelijk gehouden. De ondertitel moeten we nog even naar kijken. Ik vind dat behalve Gerard en Gerda ook Willem genoemd moet worden want van hem hebben we veel mooie documenten. Liederen, gedenkschriften, een schrift over “mijn arbeid- en huwelijksleven” en nog veel meer.

Ik ben de afgelopen week niet zo in de ‘mood’ voor de familiegeschiedenis. Maar dat zal wel weer komen. Wel ben ik bezig met mijn eigen geschiedenis en daar constateer ik met een schok dat ik over een tijdspanne van 6 jaren heel weinig of niks kan vinden aan eigen schrijfsels. Misschien heb ik wel wat gedagboekstaafd maar ben ik het kwijtgeraakt bij een verhuizing en/of aanschaf van een nieuwe computer.

Ik vind dat we in onze zoektocht zeker oog moeten hebben voor het linkse, of misschien beter zelfs het socialistische, ideaal. Dat hoorde toch bij Willem, Mina, Everdina, Laurens, Gerard en Gerda en ook nog bij mij. Bovendien krijgt een onderzoek louter en alleen naar de familie weinig diepte en kleur als we de rode Zaanse achtergrond weglaten.

Ik heb wel een groot deel van de inventaris van het archief van Zaanstad bekeken. Daar kwam ik tegen: een broodventer en secretaris van de Syndicalistische Vakbeweging uit Wormerveer / Krommenie! Wellicht de anarchistische broodbezorger met wie Everdina zo vaak kletste. Als dat zo is, moeten we ook schrijven wat nou in godsnaam de syndicalistische vakbeweging was (en komt ook Henriette Roland Holst langs).

We moeten in Zaandam maar beginnen met het archief van de Scheeps- en Bootwerkers Vereniging ‘Eensgezindheid’, denk ik.

Ik ga ook nog op internet op zoek naar het archief van Purmerend want daar trouwden Everdina en Laurens. Hoe lang woonden zij daar?

Tot zover! Leuk, nieuw contact, zussen!

Dit bericht delen

Reacties zijn gesloten.